Milkaid капки 15ml при Лактозна нетолерантност за деца над 1 година и възрастни


Капките Milkaid® съдържат 4500 FCC NLU/g (при неутрално pH7) активни лактазни единици от дрожди Kluyveromyces lactis, разтворени във вода и глицерол, като стабилизатор. Действието им се изразява в разграждане на сложната млечна захар лактоза на две по-лесно смилаеми захари – глюкоза и галактоза. Така можете отново да се насладите на млякото и млечните продукти без притеснение.

Просто добавете 3 капки Milkaid® към максимум 500 мл мляко и разклатете внимателно. Оставете в хладилник за минимум 4 / максимум 24 часа. За този период лактозата ще се разгради на прости лесноусвоими захари – глюкоза и галактоза и млякото ще е готово за консумация, готвене, добавяне към напитки, зърнена закуска и др., както топло, така и студено.
Обичайната дозировка е 6 капки на 1 литър мляко за 24 часа, след което млякото се консумира или употребява, съобразно желанието и навиците на човека.

Млякото, обработено с лактаза, има същата хранителна стойност, но видът млечна захар (лактоза) е изменен и млякото има малко по-сладък вкус. Млякото, обработено с ензима лактаза, може да се използва по абсолютно същия начин като обикновеното мляко в напитки, за готвене, за приготвяне на йогурт, сладолед, или да се консумира директно.

Без значение дали млякото е пълномаслено, обезмаслено или дълготрайно, то може да бъде ефективно и безопасно обработено без страх от поява на неприятни симптоми. Три капки ще намалят лактозата със 70%, което е достатъчно за повечето хора.
6 капки за 24 часа ще гарантират разграждане на лактозата и получаването на безлактозно мляко..
Намалявайте капките постепенно, докато откриете какво количество е най-добро за вас.
* Препоръчваме за малки деца първото добавяне на капки да се започне с 10 капки за максимум 500 мл, което ще разгради лактозата 99,99%, т.е. млякото е напълно безлактозно, след това да намалявате с по една капка до постигане на оптималната доза.

Капките действат само и единствено в млякото! Добавят се в млякото! Milkaid® съдържат ензим лактаза, който се разрушава от високата температура, добавяйте към топло, а не горещо мляко. Не приемайте капките директно през устата. Не ги добавяйте във вода, сок или чай, капките действат в млякото. Приготвяйте млеката, предназначени за кърмачета винаги според инструкциите на производителя.

Насладете се отново на млякото с Milkaid® капки!

Изтегли брошура… 

ЛАКТОЗНА НЕПОНОСИМОСТ 


Млякото е полезно за човека, то съдържа протеини, мазнини и въглехидрати, както и витамини и минерали, и ни предоставя голяма част от нужното ни количество калций. В млякото въглехидратите са под формата на лактоза – тази специална млечна захар придава на млякото неговата деликатна сладост.
Много хора обаче не могат да разграждат (асимилират) правилно лактозата и тази неспособност на организма е известна като “лактозна непоносимост”.

прочетете повече …

Milkaid капки

Продуктите са хранителни добавки, да не се използват като заместител на разнообразното хранене. Да се съхранява при температура до 25°C на сухо и недостъпно за малки деца място. След отваряне капките се съхраняват в хладилник, за да се запази активноста на ензима за период от 3 месеца. Да се пазят замръзване. След отваряне таблетките се съхраняват на стайна температура. Да не се употребява след изтичане срока на годност отбелязан на опаковката и ако предпазното фолио на флакона е нарушено.
Ензимът лактаза в Milkaid® е извлечен от естествени дрожди и е напълно безопасен.

Максимално допустимата дневна доза е 64 капки. Моля не превишавайте максимално указаната дневна доза!