ЛАКТАЗА


лактазаMilkaid® прави млякото и млечните продукти лесно смилаеми. Съдържа ензима лактаза, който разгражда лактозата на прости и лесно усвоими захари – глюкоза и галактоза. Лактазата е безопасен естествен ензим, намиращ се обичайно в храносмилателната системана човека. Milkaid® капки и таблетки за дъвчене Milkaid премахват чувството на дискомфорт, метеоризъм, колики и подпомагат организма при други симптоми, свързани с лактозната непоносимост.

За преасимилация на лактозата най-удачна е неутралната лактаза , която има пик на действие в неутрална киселинна среда, а такава е киселинността на млякото. (рН 7)

Неутралната лактаза разгръща своето действие именно в млякото и разгражда лактозата на галактоза и глюкоза, като по този начин я прави по-лесноусвоима от организма на бебето.

Добавянето на неутрална лактаза към млякото на бебетата го прави нисколактозно, а компенсирането на вфлн чрез нисколактозно хранене на бебето премахвата причината за образуване на излишни газове и облекчават коликите.

Неутрален ензим лактаза се добива  чрез естествена ферментация на дрожди   kluyveromyces lactis, като активността на ензима трябва да е между 46 000 и 50 000 onpg за да се постигне оптимално преасимилиране на лактозата до глюкоза и галактоза неутрална рн среда.

В допълнеие на това киселината среда в бебешкото коремче, поради своето несъвършенство все още не е постигнала пълна киселинност (рН 4-5.5) като при възрастните, тя е по-скоро неутрална ((рН 7), а това допълнително улеснява действието на неутралана лактаза.

ЛАКТОЗНА НЕПОНОСИМОСТ 


Млякото е полезно за човека, то съдържа протеини, мазнини и въглехидрати, както и витамини и минерали, и ни предоставя голяма част от нужното ни количество калций. В млякото въглехидратите са под формата на лактоза – тази специална млечна захар придава на млякото неговата деликатна сладост.
Много хора обаче не могат да разграждат (асимилират) правилно лактозата и тази неспособност на организма е известна като “лактозна непоносимост”.

прочетете повече …

Milkaid капки & Milkaid таблетки

Продуктите са хранителни добавки, да не се използват като заместител на разнообразното хранене. Да се съхранява при температура до 25°C на сухо и недостъпно за малки деца място. След отваряне капките се съхраняват в хладилник, за да се запази активноста на ензима за период от 6 седмици. Да се пазят замръзване. След отваряне таблетките се съхраняват на стайна температура. Да не се употребява след изтичане срока на годност отбелязан на опаковката и ако предпазното фолио на флакона е нарушено.
Ензимът лактаза в Milkaid® е извлечен от естествени дрожди и е напълно безопасен.