Лактаза срещу бебешки колики


Лекарите определят коликите, като внезапно и на пристъпи, възникващ свръх плач при здрави и добре развиващи се бебета до три месечна възраст.

В кръга на шегата, колики са шестбуквена дума, използвана от лекарите, за да не кажат “не знам”, когато ги попитат – „Защо бебето ми плаче, така!?” 

Коликите не са болест, а физиологично състояние, етап от живота на всяко бебе, съвпадащ с адаптиране и израстване на неговата храносмилателна система.

Временната физиологична лактозна нетолерантност или т.нар. физиологичен временен лактазен дефицит е причината за образуване на излишни газове в бебешкото коремче.

Компенсирането ѝ чрез  преасимилация на лактозата с добавяне на лактаза в млякото на бебетата премахва причината за вътрекоремното образуване на излишни газове и облекчава кърмачаските колики, подпомага усвояването на млечната захар, значително съкращава времето на плач .

Преасимилацията на лактозата в кърмата и млякото предназначено за кърмачета се постига чрез предварителното добавяне на неутрална лактаза в него.

Преасимилация на лактозата в кърмата и млякото предназначено за кърмачето го прави нисколактозно.

По този начин млечната захар е усвоена пълноценно, няма засядане на непреработена храна в дебелото черво, няма вторична ферментация на остатъчни субстрати, няма образуване на излишни газове, защото е отстранена причината за тяхната поява.

ЛАКТОЗНА НЕТОЛЕРАНТНОСТ 


Млякото е полезно за човека, то съдържа протеини, мазнини и въглехидрати, както и витамини и минерали, и ни предоставя голяма част от нужното ни количество калций. В млякото въглехидратите са под формата на лактоза – тази специална млечна захар придава на млякото неговата деликатна сладост.
Много хора обаче не могат да разграждат (асимилират) правилно лактозата и тази неспособност на организма е известна като “лактозна непоносимост”.

прочетете повече …

Milkaid капки & Milkaid таблетки

Продуктите са хранителни добавки, да не се използват като заместител на разнообразното хранене. Да се съхранява при температура до 25°C на сухо и недостъпно за малки деца място. След отваряне капките се съхраняват в хладилник, за да се запази активноста на ензима за период от 6 седмици. Да се пазят замръзване. След отваряне таблетките се съхраняват на стайна температура. Да не се употребява след изтичане срока на годност отбелязан на опаковката и ако предпазното фолио на флакона е нарушено.
Ензимът лактаза в Milkaid® е извлечен от естествени дрожди и е напълно безопасен.