КАПКИ И ТАБЛЕТКИ Milkaid® при Лактозна Нетолерантност


Капките Milkaid® съдържат 4500 FCC NLU/g (при неутрално pH7) активни лактазни единици от дрожди Kluyveromyces lactis, разтворени
във вода и глицерол, като стабилизатор. Действието им се изразява в разграждане на сложната млечна захар лактоза на две по-лесно
смилаеми захари – глюкоза и галактоза. Така можете отново да се насладите на млякото и млечните продукти без притеснение.

Просто добавете 3 капки Milkaid® към максимум 570 мл мляко, разклатете внимателно, оставете в хладилник за минимум 4 /максимум 24 часа; за този период лактозата ще се разгради на прости лесноусвоими захари – глюкоза и галактоза и млякото ще е готово за консумация, готвене, добавяне към напитки, зърнена закуска и др., както топло, така и студено.

Млякото, обработено с лактаза, има същата хранителна стойност, но видът млечна захар (лактоза) е изменен и млякото има малко по-сладък вкус. Млякото, обработено с ензима лактаза, може да се използва по абсолютно същия начин като обикновеното мляко в напитки, за готвене, за приготвяне на йогурт, сладолед, или да се консумира директно. Без значение дали млякото е пълномаслено, обезмаслено или дълготрайно, то може да бъде ефективно и безопасно обработено без страх от поява на неприятни симптоми. Три капки ще намалят лактозата със 70%, което е достатъчно за повечето хора. Предлагаме да започнете с 6 капки, което ще гарантира над 90% разграждане на лактозата, и да намалявате капките, докато откриете какво количество е най-добро за вас. Препоръчваме за малки деца да се започне с 10 капки за максимум 570 мл, което ще разгради лактозата 100%, и след това да намалявате с по една капка до постигане на оптималната доза.

Капките действат само и единствено в млякото! Добавят се в млякото! Milkaid® съдържат ензим лактаза, който се разрушава от високата температура, добавяйте към топло, а не горещо мляко. Не приемайте капките директно през устата. Не ги добавяйте във вода, сок или чай, капките действат в млякото. Приготвяйте млеката, предназначени за кърмачета винаги според инструкциите на производителя.

КАПКИ И ТАБЛЕТКИ Milkaid

Дъвчащите таблетки Milkaid® съдържат ензима лактаза, имат вкус на малина. Всяка таблетка съдържа 3000 FCC ALU/g (при киселинно рН<7) активни лактазни единици и е без изкуствени овкусители, глутен, мая или лактоза. Ензимът лактаза подобрява разграждането на лактозата при хора с временна или не лактозна нетолерантност.

Таблетките Milkaid® са разработени така, че разграждат лактозата, когато тя е в стомаха под влиянието на стомашните киселини. Те са удобни за приемане, ако се храните навън или приемате твърди храни, съдържащи лактоза. Сдъвчете 1-2 таблетки веднага с приема на
храни, съдържащи лактоза. Това количество обикновенно е достатъчно да подпомогне асимилирането на лактозата. Можете да увеличите количеството таблетки, колкото е необходимо за вашите нужди, но еднократната доза не трябва да надвишава шест таблетки.